zobna-higiena

Skrb za ustno zdravje naših pacientov

Ustno zdravje je neločljivo povezano s splošnim zdravjem. Bolezni zob in ustne votline pomembno vplivajo na kakovost življenja posameznika, njegovo vsakodnevno delovanje in psihosocialno stanje. S primerno skrbjo za ustno zdravje preprečujemo nastanek bolezni v ustni votlini, ki lahko vodijo v izgubo zob.

Izguba več zob izrazito negativno vpliva na kakovost življenja in na samopodobo. Ustne bolezni lahko sistemsko vplivajo tudi na zdravje celega telesa. Dokazane so povezave z boleznimi srca in žilja, zapleti med nosečnostjo, presnovnimi motnjami (sladkorna bolezen), avtoimunskimi obolenji, boleznimi dihal in celo Alzheimerjevo boleznijo.

Parodontalna bolezen je kronično vnetje obzobnih tkiv. S kopičenjem bakterij na zobeh nastajajo mehke zobne obloge. Bakterije s svojimi strupi poškodujejo dlesen, ki postane rdeča in otekla ter krvavi na dotik. To je začetna oblika bolezni obzobnih tkiv – gingivitis. Če bolezen traja dalj časa, napreduje v vnetje in razkroj pozobnice in čeljustne kosti okoli zob.

V zobni ordinaciji Apeks pacientom s strokovnim čiščenjem trdih zobnih oblog pomagamo ohranjati zdrave zobe in dlesni. Poskrbimo za redne preventivne preglede s poukom pravilne tehnike čiščenja ustne votline. Izvajamo profesionalno čiščenje in tako preprečujemo ali upočasnjujemo razvoj ustnih bolezni ter s tem skrbimo za zdravje celega telesa.

Kot podporno terapijo pri parodontalni bolezni v naši ordinaciji uporabljamo tudi lasersko terapijo, s katero zagotovimo globinsko dezinfekcijo in hitrejše celjenje tkiv, saj laser uničuje bakterije ter deluje protivnetno in biostimulativno.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja